mandag, februar 06, 2006

Superbowl Søndag

Superbowl søndag er en stor begivenhed hinsidens atlanten. Amerikanerne mødes enten hjemme eller på sportsbarer for at følge finalen i amerikansk fodbold. En social begivenhed, hvor selve kampen for mange er noget sekundært. Kampen starter omkring kl. 18, og slutter ca. 4 timer senere - Hvis man altså ikke sidder i lille Danmark. Så sørger tidsforskellen for at kampen først starter over midnat, og at man ikke er i seng før omkring 5 om morgenen. Jeg har de sidste 3 år troligt siddet oppe hele natten for at følge kampen, lidt af en bedrift for et erklæret a-menneske. Allerede inden kampen melder det indre ur sig - "er det ikke snart sengetid?". "Nej, desværre, du skal lige holde dig et kvart døgn længere". Heldigvis er der et par ting som kan hjælpe en levende igennem:
1. Koffein, enten som kaffe eller cola
2. Øl og sport på TV hører sammen, men ikke en dråbe i 1. halveg :-)
3. Bed til at kampen bliver tæt. Hvis en af holdene allerede er nede med 3 touchdowns i 2 quarter, kan det blive en rigtig lang nat.

Jeg overholdt de 2 første bud, Steelers og Seahawks sørgede for det tredie. Kun 4 points mellem de 2 ved indgangen til 4. quarter gjorde sit til at holde en vågen.

Resultatet ? - Steelers vandt sin 5 superbowl, 21 - 10, Bussen fik sin Superbowlring efter 13 sæsoner, og kører nu i garagen. En stor aften, og gæt hvem der havde spillet på Steelers til odds 15 ved sæsonstart :-)

Ingen kommentarer: